Кметът Иво Андонов в комитета за честване на годината на България в Русия през 2009
Кметът Иво Андонов в комитета за честване на годината на България в Русия през 2009 / netinfo
Силистренският кмет Иво Андонов, заедно с неговите колеги от София - Бойко Борисов, от Варна - Кирил Йорданов, от Добрич - Детелина Николова и от Кърджали - Хасан Азис са поканени в организационния комитет за честване на 2009–та като година на България в Русия. Решението е взето на заседание на Министерския съвет в края на месец октомври. Председател на комитета е вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин. В състава му още са включени министри, заместник-министри, ръководители на национални медии, НПО и браншови организации.

На 13 ноември ще бъде обсъдена Програма «Година на България в Русия», в която ще бъдат вписани и конкретни прояви по предложение на силистренския градоначалник. Те ще са свързани с общи събития за представители на бизнеса, местните власти, спорта, културата и младите хора от побратимените градове Силистра и Ржев.

Това е поредно признание за международната политика на Силистренската община, коментира кметът Иво Андонов. През месец април дунавският град бе домакин на Петата международна среща на побратимените градове от България и Русия, организирана от Националното сдружение на общините в българия и Асоциацията на побратимените градове в Русия.