Кметът инспектира ремонта на бул. “Тутракан”
Кметът инспектира ремонта на бул. “Тутракан” / снимка: Община Русе

Кметът Пламен Стоилов и зам.-кметът Димитър Наков провериха как върви големият ремонт на бул. „Тутракан“ по проект „Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе – Гюргево с паневропейски транспортен коридор №9“.

Проектът се изпълнява по Програма трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013 година, а партньори по него са общините Русе и Гюргево.

На наша територия дейностите включват рехабилитацията на отсечката по бул. „Тутракан“ от Захарна фабрика до Дунав мост. „В момента се работи по ремонта на основни комунални мрежи – електричество и канализация, телекомуникации и едновременно с това се разширява пътното платно.  Водопроводът е въведен в експлоатация от край до край. Съвсем скоро ще пуснем движението и в новоасфалтираната част на булеварда“, увери зам.-кметът Наков. По думите му от първостепенна грижа е каналът за отвеждане на повърхностните води, след това полагането на асфалт и най-накрая ще се наблегне на тротоарите и уличното осветление. „Асфалтът е най-видимото за русенци, но най-трудоемката работа е свързана с каналите“, допълни кметът Пламен Стоилов.

Общият бюджет на проекта, който към момента се движи в срок, е 6 790 000 евро. Очаква се строителните дейности да приключат до края на ноември.