Кметът и общинският съвет атакуват бизнесцентъра заради парка, смята Горанова
Кметът и общинският съвет атакуват бизнесцентъра заради парка, смята Горанова / netinfo
В отговор на публично оповестен въпрос на председателя на общинския съвет Искрен Веселинов за това с колко пари е ощетена общината от бизнесцентъра, директорът му Катя Горанова разпрати писмо до медиите. В него се посочва, че сградите, които се ползват за Бизнес инкубатор са предоставени от Общината за безвъзмездно ползване за срок от 10 години.

Договорите задължават центъра да инвестира собствен ресурс за реновиране и преустройство на сградния фонд, за което от 98-ма до 2001-ва година са вложени над 400 000 лева. Горанова подчертава, че сградите се ползват по предназначение по договор и до момента в тях се стартира нов бизнес.

В писмото се казва, че съгласно договора между двете страни, предсрочното му прекратяване ще струва на Общината и русенските данъкоплатци над 100 000 лева, както и невъзможността 17-те фирми с над 100 работещи в тях да продължат дейността си. „На този фон е абсурдно решението на кмета Йотов да заведе иск до Русенски районен съд за прекратяване на договорите”, пише изпълнителният директор Катя Горанова.

В края на писмото тя заявява, че бизнесцентъра търпи тези атаки и опити за опетняване на репутацията си, поради силно изразената си непоколебима гражданска позиция, относно престъпните намерения на Общински съвет и кмета Йотов за застрояване на Младежкия парк и продажбата на безценица на общинско имущество.