Клуб Пътешествия и приключения в СОУЕЕ-едно незабравимо приключение!
Клуб Пътешествия и приключения в СОУЕЕ-едно незабравимо приключение! / Дарик Русе
Клуб "Пътешествия и приключения" в СОУЕЕ-едно незабравимо приключение!
54836
Клуб "Пътешествия и приключения" в СОУЕЕ-едно незабравимо приключение!
  • Клуб "Пътешествия и приключения" в СОУЕЕ-едно незабравимо приключение!

15 момичета и момчета от петите класове на училището по европейски езици в Русе завършват учебната година пълни с много емоции и впечатления не само от училищния си живот. В продължение на един срок те бяха членове на клуб „Пътешествия и приключения”, създаден по проект „УСПЕХ”. Начело с ръководителя на клуба – преподавателят по история в СОУЕЕ Евгени Георгиев, те осъществиха много пътешествия в региона и наистина преживяха приключения, които никога няма да забравят.

Всичко започва през март. С първите слънчеви и по-топли пролетни дни, децата и техният ръководител започват да осъществяват плановете си, а те са доста амбициозни-да обиколят и разгледат много природни и исторически забележителности в региона. А същевременно младите хора се включват в еко акция и разбират колко е важно да пазят природата.

Момичетата и момчетата в клуб „Пътешествия и приключения” са от различни класове, но постепенно се сближават и започват да се чувстват като малка общност, да си помагат, да стават приятели. Заедно преживяват и хубавите и трудните моменти. Газят в коприва и тръни, лазят ги буболечки, срещат змии, но това не ги отчайва.

Незаменимо съдействие на ръководителя на клуба Евгени Георгиев оказва биологът Еберхарт Унджиян. Той е бивш завеждащ отдел Природа в музея и експерт в природен парк Русенски Лом. Той разкрива на децата тайните на поломието, показва им различни животински и растителни видове. За него също е удоволствие да участва в този проект и смята да продължи да помага при подобни инициативи.

Чуйте какво още споделиха ръководителят на клуба Евгени Георгиев, биологът Еберхарт Унджиян, както и четири момичета от клуба: Бетина Минкова, Яна Георгиева, Калина Янкова и Пресияна Димитрова.