Жена загина при тежка катастрофа рано тази сутрин край Русе, съобщи регионалният говорител на МВР Даниела Малчева.

БТА

Сигналът за инцидента е подаден към 4:10 часа. При първоначална информация бус с българска регистрация, в който пътували двама мъже и жена, се движел от Русе към Мартен, когато се блъснал в спрял тежкотоварен камион с турска регистрация. 

БТА

Веднага на място пристигнали екипи на полицията и на "Спешна помощ". При удара жената в буса е загинала. Шофьорът е откаран в болница с контузия на главата. Другият пътник е прегледан на място от медицински екип. Той е отказал да бъде откаран в болница.

БТА

Пробата за алкохол на водача на буса е отрицателна. Пътят от Русе към Мартен, който е част от главния път за Силистра, беше затворен за движение.

"Участъкът между Русе и Мартен, част от главния път за Силистра, вече е отворен за движение. Той бе затворен за повече от шест часа заради тежката катастрофа със загинал рано тази сутрин", съобщи регионалният говорител на МВР Даниела Малчева. 

По случая се води разследване. Една от предполагаемите причини за катастрофата, е заспиване на шофьора по време на движение. Той е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като резултатите са отрицателни. 
БТА