Каритас-Русе организира обучение за работа с деца
Каритас-Русе организира обучение за работа с деца / Дарик Русе

Каритас Русе започва серия обучения за работа с деца. То е насочено към служители, доброволци и партньори на организацията. Първият модул цели да обясни смисловата рамка на Конвенцията за Правата на детето.

Конвенцията е базисен документ, който всички „принципно” познават. В същото време непрестанно сме свидетели на неговото погазване и незачитане на много нива в България. Именно затова Каритас-Русе кани свои доброволци и партньори заедно да „учат”, четейки отново текста и обсъждайки казуси от практиката си.

В обучението ще участват експерти и доброволци от направленията „Трафик на хора” и „Детско правосъдие” на Каритас-Русе, експерти от отдел „Гражданско образование” на МД „Елиас Канети”, експерти от общинския Превантивно-информационен център и Местната комисия за борба с трафика на хора към Община Русе.

Инициативата е част от проект „Активни общности за превенция институционализацията на деца и младежи”, който се реализира в общините Русе и Враца и работи в подкрепа на деца с отклонения в поведението. Финансира се от фондации „Лале” и „Дъб” и Каритас-Германия.