Карате клуб „Шото-Витяз” изпраща 2012 г. със 79 медала
Карате клуб „Шото-Витяз” изпраща 2012 г. със 79 медала / Дарик радио - Силистра

Карате клуб „Шото-Витяз" в Силистра изпраща една успешна 2012 г., с радост отчетоха треньорите Валери Великов и Теодор Тодоров по време на традиционното новогодишно празненство на клуба.

През 2012 г. отборът на КК „Шото-Витяз" е спечелил 79 медала от 15-те си участия на държавни първенства, национални купи, традиционни международни турнири и на Балканиадата в Черна гора. Според степента им, отличията са 15 златни, 26 сребърни и 38 бронзови медала. Това изтегля клуба с позиция напред и го нарежда на 20-то място в ранглистата на Българската национална федерация по карате от общо 34 клуба в страната.

Най-резултатни отново са Бедри Ридван и Георги Николов, които се състезават в младшата възраст. Бедри Ридван стана 5-ти в златната десетка на Силистра. Личните му постижения са три шампионски, четири вицешампионски титли и два бронзови медала. Те са завоювани от Балканското първенство в Черна гора през март, на международните турнири в Сърбия, Турция, Македония, Каварна и на националните купи и първенства в София, Търново и Сливен.

Валери Великов благодари на състезателите за упорития труд, а на родителите - за съпричастността към изявите на техните деца. Ръководството отличи Павел Ковачев, Иван Радулов и Тодор Савов за принос към клубната дейност.

През новата година клубът ще се сдобие с нова зала за тренировки, обещаха треньорите. Те споделиха надеждата си за успех на 18-годишния Мирослав Желязков, който ще участва на Европейското първенство за мъже и жени в Турция. Великов и Тодоров пожелаха на своите възпитаници здраве, хъс и повече увереност на състезанията за резултатите, съответстващи на подготовката им. От управителния съвет спортистите подаръци и празнична торта с емблемата на КК „Шото-Витяз".