Кампания събира продукти за децата в SOS селищата
Кампания събира продукти за децата в SOS селищата / dariknews.bg

Общински младежки парламент Русе се включва в кампанията „Купи и подари-За някой Вашият подарък е безценен!”, която се провежда от днес до 26 февруари в двата магазина KAUFLAND, които се намират на бул. „Христо Ботев” и бул. „Липник”. Целта на кампанията е да бъдат подпомогнати над 500 деца в риск и техните семейства, обхванати в Центровете за семейно консултиране и подкрепа на SOS Детски селища България.

Инициативата се провежда със съдействието на Кауфланд България в 17 филиала на веригата в 11 града в страната. Клиентите могат да помогнат, като закупят и дарят трайни хранителни продукти /макарони, захар, олио, брашно, ориз, сол, консерви, перилни и почистващи препарати, памперси и бебешки пюрета/. Продуктите се събират в специално обозначени и определени за целта колички на видно място в магазините за времето от 17.00 до 21.00 часа всеки ден /четвъртък, петък, събота/.

Доброволци от младежки парламент  ще бъдат на разположение на клиентите във времето на провеждане на кампанията. Инициативата е по идея на Ротаракт София, като в нея се включват младежки и ученически парламенти и младежки неправителствени организации от цялата страна.