Калин Врачански и Симеон Лютаков представят в Русе нов филм
Калин Врачански и Симеон Лютаков представят в Русе нов филм / netinfo

Актьорите Симеон Лютаков, Калин Врачански и Мария Статулова пристигат в Русе във вторник за премиерата на филма „Още нещо за любовта”. Тук ще бъде и режисьорката на филма Магдалена Ралчева. Във филма участва и директорът на Военния клуб в Русе Огнян Жеков, той ще бъде и домакин на прожекцията. Това е последният филм на Велко Кънев, в ролите ще видим още Сепиде Делфоруз, Йосиф Шамли, Димо Алексиев. Продължителността на филма е 95 мин., началото е в 18 часа, входът е 3 лв.

Действието на филма ни пренася в 1945 г., когато младият хирург д-р Иван Руменов, асистент на разстреляния от Народния съд проф. Александър Станишев е интерниран във Варна. Там той се запознава с арменеца фотограф- Дикран, любимец на целия град. Чрез Дикран д-р Руменов преоткрива истинското приятелство и радостта от живота. За беда Дикран претърпява злополука в и състоянието му  е критично. Лекарите не дават никаква надежда за живота му. Тогава в болницата се появява красивa жена, което иска да се омъжи за Дикран, независимо от безнадежното му състояние…Ще успее любовта на една жена да победи смъртта?

Една история по истински случай. Филм за любовта  и изконните  ценности без които животът ни е обречен. За отстояването на човешкия дълг, за вярата, която не бива да губим, дори когато всичко вече е загубено, за това, че трябва  винаги при всякакви обстоятелства, дори всичко да опровергава това да имаш смелостта да обичаш. Интересните взаимоотношения, примесени с много чувство за хумор са контрапункт на следвоенната епоха в България и заедно с характерните образи, поверени на много добър актьорски състав са предпоставка филмът не само да има широка зрителска аудитория, но и да бъде продължение на добрите традиции в съвременното кино.