Какви подаръци да изберем за Коледа и Нова година
Какви подаръци да изберем за Коледа и Нова година / netinfo
Месец преди Коледните и Новогодишни празници е време да решим какво да подарим на близките си. Хубаво е да помислим отсега и да започнем да купуваме, защото често се случва в последния момент да нямаме време или да сме изчерпали финансите. Понякога не ни стигат и идеи с какво да зарадваме хората около нас-хем да е оригинално, хем полезно, хем не много скъпо. Ето няколко различни варианта.

Най-трудно сякаш се избират подаръци за баби и дядовци. Една не лоша идея е да им подготвите снимка на цялото семейство или пък на внучето в красива рамка. Ако са по-набожни може да ги зарадва и с икона на даден светец. Подходящи са и празнична покривка или цвете в саксия.

Изборът на подарък за мъже също не лека задача. Особено ако не са суетни. Но дори и да са, пак трудно може да им се уцели вкуса. Подаръкат зависи и от това, с което се занимава мъжът. Подходящи може да се окажат интересна книга, диск с любима музика, красив тефтер, устройства, свързани с компютъра. Естествено не лош вариант са и дрехите-риза, блуза, както и колан или портфейл. Повечето мъже ще се зарадват и на бутилка хубаво питие, ако са пушачи-на ароматна пура и аксесоари, свързани с пушенето. В краен случай се спрете на най-лесното – козметика.

Изборът на подарък за дамите сякаш е по-лесен. Винаги бихте зарадвали една жена с модерна блуза, оригинален шал, а също и с качествена козметика. Красивото бижу също е чудесен избор, стига да е съобразено с вкуса на дамата, ако пък се колебаете, можете да подарите само кутийка за бижута. Жените биха оценили и неща, които красят дома-ароматни свещи и лампи за ароматерапия, картини, статуетки. Доста представителки на нежния пол биха се зарадвали дори и на плюшена играчка.

Разбира се най-важни в Коледните дни са децата. Изборът на подарък за тях сякаш е най-лесен, защото дори и по-големите все още се радват на играчки. Изборът на такава трябва обаче да е съобразен с възрастта. Имайте предвид, че едногодишното дете едва ли ще оцени скъпа кукла или кола. Но пък дрешки няма да са му излишни, а ще се радва и на някоя по-обикновена дрънкалка. Ако не сте питали самите малчугани какво искат от дядо Коледа, в магазините за играчки също ще ви ориентират кое за коя възраст е подходящо. Не са за пренебрегване и книжките, а естествено даровете трябва да са придружени с някое лакомство. Опаковката също е от значение – моментът на разопаковането повишава магията и трепета, носи още повече изненада.

Ако избирате подарък за семейство също ще намерите решения, защото спокойно може да купите нещо за дома-комплект чаши, стенен или настолен часовник, пяна за вана, постелка за баня, картина, книга за дома, музика, свещник, икона, бутилка хубаво питие. Добрата опаковка е важна за създаването на празнично настроение. За да я направите в коледен стил, поставете панделка и добавете елхово клонче или коледна играчка.