Кадрови рокади в русенската полиция
Кадрови рокади в русенската полиция / DarikNews.bg

Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов са назначени четирима началници на структурни звена в ОД МВР - Русе. Това са служителите спечелили обявените конкурси, проведени за всяка една от ръководните позиции.
Директорът на ОД МВР - Русе комисар Светослав Първанов представи официално новоназначените началници пред служителите на съответните подразделения.
Трима от назначените началници са на сектори в отдел "Криминална полиция" в ОД МВР - Русе.

Главен инспектор Теодор Атанасов Атанасов е назначен на длъжност началник на сектор "Противодействие на криминалната престъпност".
Роден е през 1967 г. Има завършени две висши образования, едното с военен и граждански профил във ВНВУ "Васил Левски" в гр. Велико Търново, другото е в Софийския университет "Св. Климент Охридски" - специалност "Право".
Преди постъпването си в МВР е бил офицер в Българската армия, работил е също като юрисконсулт и адвокат.

Сектор "Противодействие на икономическата престъпност" е оглавен от главен инспектор Йордан Колев Денев.
Роден е през 1966 г. Академичното си образование е завършил в ВФСИ "Д.А.Ценов" - Свищов, в специалност "Икономика и управление на промишлеността".
В системата на МВР е от 1995 година, когато постъпва в сектор "Икономическа полиция" в РДВР - Русе на длъжност разузнавач. През следващите години последователно е повишаван в длъжност в същия сектор до 2002 година, през която е назначен за началник на група в сектор "БОП" в РДВР - Русе.
За началник на сектор "Базова научно-техническа лаборатория" е назначен главен инспектор Недко Иванов Нейков. Той е роден през 1963 година. Завършил е висшето си образование във ВТУ "Ангел Кънчев" - Русе, специалност "Технология на машиностроенето".
Постъпил е на работа в МВР през 1993 година като разузнавач в сектор "Криминална полиция", а от следващата година е назначен в "Базовата научно-техническа лаборатория", където е преминала кариерата му, като от 2005 г. до назначаването му за началник е оглавявал група "Криминална техника" в същия сектор.

От вчера с постоянна заповед е назначен и началник на сектор „Пътна полиция" в отдел "Охранителна полиция" при ОД МВР - Русе. Това е главен инспектор Румен Красимиров Кръстев. Той е роден през 1968 година. Висше образование с военен и граждански профил е завършил във ВНВУ "Васил Левски" в гр. Велико Търново. Кариерата си в МВР започва през 1991 г. на длъжност инспектор в сектор "КАТ" при РДВР - Русе, където последователно е повишаван в длъжност до началник на група "Регистрация на МПС, водачи и ПТП" през 2001 г.
От 2009 г. е временно назначен на длъжност началник на сектор "Пътна полиция" до постоянното му назначаване сега, след успешен конкурс.

Още една кадрова промяна настъпи през този месец. Тя бе в Районно управление "Пожарна безопасност и спасяване" в гр. Сливо поле, чийто началник и дългогодишен служител в МВР  напусна системата на МВР поради пенсиониране.
Главен инспектор Харалан Илиев Хараланов, началник на РУПБС-Сливо поле в ОДМВР-Русе, бе награден за цялостен съществен принос и за продължителна служба в МВР с почтен знак ІІ-ра степен. Наградата му бе връчена лично от комисар Светослав Първанов в края на миналата седмица. Предстои обяваване на конкурс за овакантената позиция.