Изненади за силистренци от Великден до Гергьовден
Изненади за силистренци от Великден до Гергьовден / netinfo
От Великден до Гергьовден отдел „Култура” на Силистренската община е подготвил афиш с разнообразни прояви за гражданите.

На 28 април сутринта на площада ще има голямо надборване с великденски яйца. На 30 април жителите на село Смилец ще честват 30-годишнината на местния клуб на пенсионера „Здраве”. Ден по-късно са предвидени два концерта – първият е фолклорен и е посветен на Международния ден на труда, а в следобедните часове празничното настроение с променадна музика в Дунавския парк ще поддържа градският духов оркестър. На 3 май Силистра за трети път ще домакинства открит национален турнир по спортни танци.

За деня на храбростта и един от най-тачените народни празници – Гергьовден, на 6 май от 17.00 часа на площад „Свобода” ще свирят и пеят артистите от фолклорен ансамбъл „Мизия”.

За следващия ден, 7 май – деня на радиото, приятели на дългогодишния кореспондент на БНР Любен Антонов ще го поздравят и ще съпреживеят поредния празничен повод около неговата личност – премиерата на петата му авторска книга „Живот на длан”.