Измамиха дядо по нова схема
Измамиха дядо по нова схема / netinfo

Възрастен мъж от Русе е станал жертва на измама със заснемане на рекламен клип. Участието в телевизионния формат му струвало 1750 евро.

79-годишният дядо подал жалба в полицията, че е попаднал в мрежите на двама измамници. Всичко започнало когато на улицата го срещнал мъж, който се представил за син на негов познат. Заприказва ли се, след което към тях се присъединил още един мъж. Дядото станал свидетел на разговора на двамата познати. От тях разбрал, че ще се снима рекламен клип или телевизионна игра, но за целта е необходимо участникът да покаже пари в наличност, а след това сумата ще му бъде възстановена двойно. Така възрастният мъж сам предложил на придружителите да участва в снимките. За целта дядото изтеглил от две банки левовата равностойност на 1750 евро. Непознатите накарали мъжът да изчака час на централна улица. По-късно разбрал, че е подведен и отишъл в полицията.

Извършителите на измамата се издирват. Криминалистите са изяснили, че единият от мъжете бил на видима възраст около 30 години, около 180 см висок, леко мургав, добре облечен, с нормално телосложение. Другият бил на около 50-60 години, висок около 170 см, нормално телосложение, бяло лице, облечен със светли дрехи – бели.