Избирателите от Ситово са най-активни в Силистренско
Избирателите от Ситово са най-активни в Силистренско / netinfo
Най-ниска засега е избирателната активност в Силистренската община, където към момента са гласували 12, 87 на сто от имащите право близо 56 000 души, съобщиха от общинската избирателна комисия. По 17% е активността в общините Дулово и Тутракан, 20% - в Главиница, 28,26% - в Алфатар, 29,7% - в Кайнарджа. Най-активни са жителите на община Ситово, където над 30 на сто вече са пуснали своя глас за новата местна власт. В Силистренско 121 951 души днес могат да участват в изборите. Общо 38 са кандидатите за общински кметове от 34 политически формации.

360 полицаи работят за осигуряване на обществения ред. Досега няма постъпили сигнали за нарушения, съобщават от Областната дирекция “Полиция”. Издадени са 27 удостоверения за гласуване на граждани с изгубени, повредени или откраднати лични документи, 9 от удостоверенията са издадени днес. Сигнали за купуване на гласове с пари и хранителни продукти са регистрирани в Тутракан и в Силистра, съобщиха от общинските избирателни комисии. По 20 лева за глас за определен кандидат-кметов в Тутракан са раздавани в ромската махала тази сутрин. Сезирана е районната прокуратура.

Снощи в ромския квартал “Карото” в Силистра полицаи са образували дознание срещу неизвестен нарушител за раздаване на 250 чувала брашно, като форма на агитация за вот в полза на определен кандидат за общински кмет. Сигналът е подаден от ОИК. От прокуратурата уточниха, че няма достатъчно данни за извършено престъпление.