/ личен профил във Фейсбук
Иван Сираков е победителят в първото издание на Canyon Creek Ultramarathon. Той зае първото място в дългата дистанция от 50 км. с време 3:30 ч. На второ място се нареди румънецът Роберт Хайнал, а трети е Александър Спасов. Ултрамаратонът се проведе на 5 ноември по поречието на реките Бели и Черни Лом.

Организатор на проявата е Сдружение „Поломие Русе“ в партньорство с Дирекция „Природен парк Русенски Лом“, Фондация „Русе – град на свободния дух“ и фирми. Участниците в проявата можеха да избират една от трите дистанции: 10, 20 и 50 км. Всички дистанции имаха старт-финал скален манастир „Св. Димитър Басарбовски“, където беше разположен и състезателният център. Включиха се над 200 спортисти на различна възраст от България и чужбина.

Ето какво споделят победителят и други участници във Фейсбук: Иван Сираков:"CanyonCreek Ultramarathon беше дълго, бързо и красиво! Успях да разпределя силите си по най-добрия начин и съм много доволен от резултата! Поздравления за всички участници и най-вече за румънеца Robert Hajnal и Alexander Spasov - бяхте жестоки! Благодаря и за прекрасната организация!".

Иван Сираков е победител в Ултрамаратона
Иван Сираков netinfo

Мартин Димитров:“Чудесно състезание, организирано почти перфектно (поне в 20-км част, в която участвах), с международна атмосфера, красиви гледки, покрива интересен и разнообразен терен. Препоръчвам с две ръце и пожелавам успех догодина, ще се видим отново!“

Радослав Дачев:“Поздравления за организацията и за страхотното място, което сте избрали! Стартови пакети, маркировка, пунктове, доброволци, времето - всичко беше на ниво!“