Иван Иванов ще дърпа конците в БСП-Русе още три години
Иван Иванов ще дърпа конците в БСП-Русе още три години / netinfo

Иван Иванов бе преизбран за председател на Общинския съвет на БСП-Русе на провелата се днес отчетно-изборна конференция. Преброяването на гласовете приключи преди минути. За него гласуваха 114 от всички 186 делегати на форума. Мандатът на Иванов е тригодишен.

 

Другите кандидати за мястото на Иванов бяха председателят на групата общински съветници на БСП Венцислав Калчев и Мариян Димитров, който се прочу с това, че подаде сигнал в полицията миналата година, когато Иван Иванов бе заловен да шофира пиян. Димитров заведе и дело за обида срещу друг свой съпартиец, Веселин Заяков.

 

На конференцията бяха избрани и 13 делегати за 47-ия конгрес на партията, който ще се проведе на 22 и 23 ноември в столицата. Най-много гласове 106 и 104 събраха Иван Иванов и кмета Божидар Йотов.

 

Конференцията реши русенци да подкрепят избирането на Сергей Станишев за председател на БСП.

 

На нея бе приета и позицията на БСП-Русе по проекта за нова програма на партията. В позицията членовете на партията предлагат в програмата да се подчертае, че БСП работи за демократично социалистическо общество, за засилване регулативните функции на държавата в управлението на обществото, за решаване демографския проблем на българската нация.

 

Във форума участваха Валентина Богданова, председател на Общопартийната контролна комисия на БСП и народен представител, Иван Токаджиев, заместник министър на културата, народните представители от Коалиция за България, арх. Силвия Алексиева и д-р Руденко Йорданов. Конференцията беше уважена от лидери на политически партии в града, от председателите на КТ Подкрепа, на пенсионерските съюзи.