Венцеслав Стоянов
Венцеслав Стоянов / netinfo
Днес доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе се срещна с Венцеслав Стоянов, инженер-химик, дългогодишен преподавател, доайен на русенските колекционери на пощенски картички и автор на множество книги.

Срещата бе по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, както и по случай 90 годишния юбилей на инж. Стоянов. Областният управител с нескрито вълнение поднесе искрените си благопожелания към юбиляра и изрази своето уважение и респект към него за изключителната му роля за образованието и културния облик на област Русе.

Рожденикът получи поздравителен адрес, плакет на Областен управител и удостоверение за цялостен принос в областта на образованието, науката и културата и по повод знаковата му годишнина. В поздравителния адрес се казва: „…Богатата Ви житейска биография, вечно търсещия дух на изследовател и многостранните Ви интереси в областта на науката и културата, будят искрено възхищение и респект. Убеден съм, че с чувство на гордост се обръщате назад в годините и сте щастлив от постигнатото, описано твърде талантливо в написаните от Вас 24 книги! Като Ваш възпитаник, почитател и приятел, бих искал да засвидетелствам още веднъж своята признателност за Вашите усилия, посредством които обогатявате родния художествен свят!“.

От своя страна, Венцеслав Стоянов благодари за изключителната чест, с която е удостоен.