Илка Зафирова: Ужасно харесвам Русе
Илка Зафирова: Ужасно харесвам Русе / снимка:БГНЕС, архив
Илка Зафирова:"Ужасно харесвам Русе"
48230
Илка Зафирова:"Ужасно харесвам Русе"
  • Илка Зафирова:"Ужасно харесвам Русе"

Драматичният театър ще представи в понеделник поредната си премиера - „Милионерът” от Йордан Йовков, в постановка на Рашко Младенов. В една от главните роли - на г-жа Масларска, ще видим голямата българска актриса Илка Зафирова.

„Милионерът” е една от ярките български класически комедии, написана от Йордан Йовков (1880-1937) през 1930 г. Тя е с изключително съвременно звучене, защото разкрива стремежа на българина към богатство и власт - страст, която е и днес неутолима. Как да се „хване” 1 милион, спечелен от един от героите - около тази амбиция се завърта интригата, с участието на ярки комедийни персонажи.

„Декорът е скромен, но това не е само заради финансови проблеми, а и режисьорско решение. Искам на сцената да има играещи, мислещи актьори, които само отвреме на време да търсят опорни точки в декорите”, обясни Рашко Младенов.

Илка Зафирова сподели, че изключително много харесва Русе и се радва, че е в града за по-дълго време. Тя похвали трупата на театъра, като заяви, че това са прекрасни актьори, които работят с хъс, без да мърморят, въпреки трудностите.

Чуйте повече в прикачения файл