И тази година ще има Фестивал на пясъчните фигури и Парад на ретро автомобили
И тази година ще има Фестивал на пясъчните фигури и Парад на ретро автомобили / Дарик Русе, архив

И тази година в Русе ще се проведе парад на ретро автомобили, както и фестивал на пясъчните фигури. Неговата тема ще бъде „Шампиони“, във връзка с богатата на събития спортна година и за Русе и за света. Това съобщи председателят на фондация „Русе град на свободния дух“ Страхил Карапчански.

Той анонсира още, че през настоящата 2016-та година организацията ще финансира много нови и интересни събития и ще продължи да подкрепя русенски таланти. 35 проектни идеи са подадени до края на миналата година в конкурсната сесия на фондацията. Всички те са нови и ще бъдат избрани тези, които са наистина модерни, авандгардни, в нови за града ни формати.

„Русе град на свободния дух“ ще участва и в проект за популяризиране на туризма в трансграничния регион, чрез иновативни ай ти услуги. Карапчански и екипът му направиха отчет на изминалата година, като припомниха, че сред най-запомнящите се събития /общо 145 на брой/ са освен тези, които ще се случат и тази година също и Грийн рок феста, пленера „Арт пристан“, Салса уикенда, Майсторските класове „Алегра“. Над 100 000 са били зрителите и гостите на проявите, а участниците са били 8563.