Хванаха убиеца от с. Хотанца
Хванаха убиеца от с. Хотанца / DarikNews, архив
Хванаха убиеца от с. Хотанца
37708
Хванаха убиеца от с. Хотанца
Хванаха убиеца от с. Хотанца
  • Хванаха убиеца от с. Хотанца
  • Хванаха убиеца от с. Хотанца

Задържан е извършителят на двойното убийство на възрастно семейство в русенското село Хотанца. Това е 19-годишен мъж от същото село, съобщи шефът на полицията в Русе комисар Светослав Първанов.

Заподозреният в убийството е задържан на централната гара в града, при пристигането му в страната с автобус от Испания. Няколко дни след тежкото престъпление той е заминал за чужбина при свои близки. Предполага се, че поради безпаричие е решил да се върне в страната.

Младият мъж има криминални прояви, повечето от които като непълнолетен. Задържан е от органите на реда за кражби. Общо шест са регистрираните в досието му като  последната е извършил преди година, за която е бил осъден на обществено порицание.

В основата на тежкото престъпление най-вероятно е сумата от 200 лева. Убиецът е семеен, с едногодишно дете. Преди дни поискал заем от съселян за лечение на детето. Срокът да върне парите изтичал вечерта, когато е станало убийството. Предполага се, че той е отишъл в дома на жертвите, за да търси пари.

Убитите 72-годишен мъж и 65-годишната му съпруга са държали селското барче. Безжизнените им тела бяха открити на 24 януари, 48 часа след смъртта им. Вече е изяснено, че са загинали след удари с брадва.

При задържането на извършителя той е направил самопризнания. Той е в ареста с мярка за неотклонение за срок от 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство.