ГЕРБ ще иска оставката на Искрен Веселинов
ГЕРБ ще иска оставката на Искрен Веселинов / netinfo

Общинските съветници от ГЕРБ ще искат оставката на председателя на Общинския съвет Искрен Веселинов. Причина за това стана процедурно нарушение на днешното заседание. Сутринта не беше гласувано искането на строителната фирма „Строител 2004” на Слави Топалов да получи право настроеж на улица „Хан Аспарух”. Точката беше под номер 9 в дневния ред.

 

След обедната почивка обаче, Стефан Бочаков от „Инициатива Русе” заяви, че апаратът му е отчел грешно неговия вот и поиска прегласуване на точката, въпреки, че общинските съветници вече бяха стигнали до 27 точка. Искрен Веселинов, който е от същата група, прие искането и стартира процедура за гласуване. Тогава всички 14 общински съветници от ГЕРБ напуснаха залата в знак на протест. Според тях, по време на обедната почивка се е получила договорка, за това все пак строителната фирма да получим право на строеж.

 

При показаните от съветниците документи, стана ясно, че желанието на фирмата е за право на строеж, а в дневния ред по предложние на кметската администрация е записана замяна. Така общината даде терен, като в бъдеще ще получи помещения в това, което ще се построи. Заседанието напуснаха и съветниците от ДПС, само че чак акто точката бе гласувана.