Георги Шиклов още 5 дни в Психодиспансера
Георги Шиклов още 5 дни в Психодиспансера / netinfo
59-годишният Георги Шиклов, задържан за убийството на съпругата и сестра си и за прострелването на сина си, все още е в русенския Психодиспансер. Престоят му там изтича на 29 април, след което той трябва да бъде върнат в ареста, каза пред Дарик заместник-окръжният прокурор Валентина Личева. Георги Шиклов е настанен с решение на съда за 20 дни в Психодиспансера. Съдът назначи експертиза, изискваща пълни изследвания на психическото му състояние.

Русенецът е направил опити за самоубийство, разбра се след задържането му преди месец. Той бе заловен в района на русенското село Червена вода след 5-дневно издирване. При ареста в Шиклов е намерено оръжието, с което е извършено тежкото престъпление.

Трагедията се разигра в русенския квартал “Здравец-Изток” на 16 март. В апартамента на Шиклови, в блок „Чайковски”, смъртоносно са простреляни жената и сестрата на Георги Шиклов. С куршум в главата е и 25-годишният син Евгени Шиклов, Той бе опериран и след възстановяването му, освободен от русенската болница. При задържането му Георги Шиклов прави пълни самопризнания за стореното.