Форум Гражданско Участие организира дискусия в Русе
Форум Гражданско Участие организира дискусия в Русе / снимка:ФГУ

Форум Гражданско Участие организира Регионален обществен форум за членове, партньори и съмишленици от Северен централен район за планиране, който ще се проведе днес и утре в зала „Батенберг” на Регионален исторически музей - Русе. Форум Гражданско Участие e национална мрежа, обединяваща усилията на над 100 граждански организации за осигуряване на ефективно гражданско участие и взаимодействие с властите на местно, регионално и централно ниво. В тази връзка, вече шеста година ФГУ взаимодейства активно с Народното събрание и Министерския съвет, както и с представители на местните власти в различни по обхват консултативни процеси и изработване на планови и нормативни документи.

В изпълнение на своята мисия, през април 2015 година мрежата стартира серия регионални форуми – дискусии с настоящи и потенциални членове, представители на местни институции, медии и други партньори. Целтa на дискусиите e да спомогнат за укрепване и развитие на ФГУ като компетентен и надежден представител на своите членове и градивен партньор на институциите.

На форумите ще се обсъдят основните насоки и механизми на работа в мрежата, прилагането на ОПДУ и други оперативни програми 2014 – 2020, предстоящите промени в ЗЮЛНЦ и създаването на финансов механизъм за подкрепа на НПО от държавния бюджет. Ще се набележат значими за участниците местни и национални теми и каузи, за чието осъществяване да предприемем съвместни стъпки и застъпнически кампании.