Финали на ученически игри по лека атлетика
Финали на ученически игри по лека атлетика / снимка:Община Русе

Кметът Пламен Стоилов откри финалите на ученическите игри по лека атлетика на Градския стадион в Русе. Той пожела успех и най-добри резултати на всички участници.

За откриването бяха дошли още зам.-кметът Иван Григоров, началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ към Община Русе Сашо Щерев, началникът на РИО-Русе Димитър Райнов, членът на управителния съвет и координатор на Обласния ученически спортен клуб „Русчук“ Николай Миланов и Веселин Богданов.

Организатори на събитието са Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация спорт за учащи, ОУСК „Русчук“, Община Русе, РИО – Русе, Ученическа спортна школа – Русе, Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ Русе.

Спортното състезане за ученици се провежда вече 35 години, като за пръв път тази година Русе е домакин на финалите.

Церемонията по откиването на финалите започна с химна на Републиката, издигане на знамето на България и представянето на всички отбори. Над 180 юноши и девойки от 8 до 11 клас от Русе, Казанлък Сливен, Пловдив, Пазарджик, Самоков, София, Плевен, Разград, Варна, Враца, Пазарджик, Видин и Дупница ще вземат участие в състезанието днес. Двата отбора, победители във финалите, ще имат възможността да представят страната ни на Световните ученически игри.