Фестивал на пататника
Фестивал на пататника / Медика
Фестивалът на пататника, организиран по случай седмата годишнина на БАЛНЕОКОМПЛЕКС „МЕДИКА НАРЕЧЕН“, съвместно с кметството на с. Нареченски бани привлече стотици посетители. Медийни партньори на мероприятието бяха ТВ САТ КОМ. Събитието се организира за първа година, а тенденцията е да се превърне в ежегоден фестивал. Интересът към него доказа, че целта, заложена от организаторите – да покажат кулинарното богатство на Родопите и да популяризират българските традиционни вкусове е постигната.

Фестивалът събра стотици
Медика

Началото поставиха игри за най-далечно хвърляне и най-бързо белене на картофи. Гостите участваха в томбола, с награди от МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „МЕДИКА ЕКСПЕРТ“. Традиционните родопски специалитети бяха представени от 14 участника. Безпристрастното жури в състав - кмета на с. Нареченски бани, представител на медиите и дългогодишен посетител на курорта, класира на първо място кулинарната творба на читалище „Христо Ботев“ – с. Нареченски бани, на второ - хотел „Релакс“, а на трето – Румяна Иванова от с. Забърдо.

Фестивалът събра стотици
Медика

Гостите на фестивала имаха възможността да опитат всички пататници, участвали в състезанието. Празничното настроение на фестивала бе подсилено с фолклорни изпълнения от забърдовските баби, фолклорна формация „Везеница“ – с. Нареченски бани, танцов състав при читалището на с. Павелско и гайдар. На площада се завиха редица хора.

Фестивалът събра стотици
Медика