Европейски ден без автомобили
Европейски ден без автомобили / Дарик Русе, архив

 

Европейски ден без автомобили отбелязваме днес. Той е в рамките на Европейската седмица на мобилността, която протича под мотото „Движение в правилната посока”. Европейският ден без автомобили ще бъде отбелязан със следните мероприятия:

1. Демонстрация за майсторско управление на велосипеди, в която ще се включат 4 ученически отбора. Демонстрацията ще се проведе от 13:00 часа на ул. „Петко Д. Петков”.

2. Велосипедно шествие, организирано от Сдружение „Вело-Русе”. Началният час на шествието е 17:30 часа, като сборният пункт е на пл. „Свобода”. Велосипедното шествие ще премине по следния маршрут: ул. „Петко Д. Петков”, ул. „Александровска”, Младежки парк, ул. „Яребична”, ул. „Тулча”, ул. „Никола Петков”, бул. „Липник”, бул. „Скобелев”, ул. „Борисова”, пл. „Свобода”. В инициативата може да се включи всеки, като задължителното условие е да се спазват правилата за безопасност при движение.

Освен това от 20 до 22 септември на ул. „Петко Д. Петков” се намира мобилна автоматична станция на Регионална лаборатория – Русе, която ще измерва качеството на атмосферния въздух.

Във връзка с провеждането на деня общината съобщава на гражданите, че днес от 9:00 до 18:00 часа ще бъде затворен за движение на МПС района от Централна градска част, заключен между улиците: „Църковна независимост”, „Петко Д. Петков”, бул. „Цар Освободител” и бул. „Цар Фердинанд”.