36-годишен мъж е заплашвал полицаи с нож и самурайски меч в Русе, съобщиха от ОД на МВР. 

На 11 юни в 03:10 часа наряд е бил изпратен на ул. "Ибър", след постъпил сигнал за подозрително лице, което обикаля паркиран пред гараж на адреса автомобил с отворени врати и капак на багажника.

Повдигнаха обвинение на шофьор на АТВ, заплашил полицаи с нож в Перник

Униформените са видели мъж на задната дясна седалка в колата и се опитали да установят, какво прави вътре в автомобила. Когато видял полицаите мъжът е извадил сгъваем нож и самурайски меч, като с него замахнал срещу единия от униформените.

Органите на реда са му разпоредили да остави оръжията на земята, но той не се е съобразил с това, а поведението му е станало по-агресивно, като започнал да ги заплашва вербално.

На адреса е изпратен още един полицейски екип за съдействие. Агресивният мъж е започнал да заплашва и новодошлите полицаи, като посегнал към един от тях със самурайския меч.

След сигнал за силна музика: Криминално проявени нападнаха полицаи

Служителите отново му разпоредили да остави хладните оръжия на земята, но вместо да направи това той е тръгнал към тях. Последвало е обезвреждане на мъжа, като се е наложило използване на помощни средства.

Установена е самоличността на мъжа - русенец на 36 г. При извършеният оглед на място в автомобила му са намерени топче суха тревна маса, лула, бяло прахообразно вещество и други, иззети са също оръжията.

Мъжът е задържан за 72 часа и работата по изясняването на случая продължава.