/ netinfo
На 14 февруари, от 14.30 часа пред Дървото на влюбените /пред Доходното здание/ ще се състои кулминацията от поредицата инициативи по случай празника на Свети Валентин – Деня на влюбените, организирани от СНЦ “Дунавско сияние” и Магазин “Пифчо”.

Традиционният мартенски базар отвори врати в Русе

Тази година то ще “разцъфне” с помощта на собственоръчно направените Валентинки, измайсторени от участниците в ученическия конкурс за най-креативно послание за любовта и приятелството. В арт конкурса взеха участие представители от СУ “Възраждане”, ОУ “Олимпи Панов”, ОУ “Ангел Кънчев”,

ПГ по облекло “Недка Иван Лазарова” и ПГ по дървообработване и вътрешна архитектура “Йосиф Вондрак”. За призьорите са предвидени оригинални бутикови награди, както и грамота за отлично представяне в конкурса. Пред Дървото на влюбените своето майсторско свидетелство ще получат и участниците в Детска работилничка “Пифчо”.

В продължение на три седмици те се научиха сами да изработват уникални сувенири - гривни на приятелството и влюбени плюшени мечета. Предвижда се в месеца преди Великден да се проведе и втори тематично свързан с празника Арт курс. Всеки русенец, присъединил се към окичването на Дървото на влюбените, ще получи от инициаторите индивидуално послание за любовта и приятелството.