Две велошествия през почивните дни
Две велошествия през почивните дни / Дарик Русе

Велопоход до с. Червена вода организират утре сдружение „Вело Русе” и ВМРО. Проявата се организира във връзка с отбелязването на 138 г. от подвига на Червеноводската въстаническа чета. Участниците се събират в 10 ч. пред Пантеона на възрожденците, след това ще минат по бул. „Цар Освободител” към Кооперативния пазар, по ул. Шипка, през Чародейка по пътя към Разград.

Разстоянието е 15 км. в едната посока, а шествието ще бъде съпровождано от полицейски автомобили, за осигуряване на ред и спокойствие. В Червена вода участниците ще бъдат посрещнати от представители на клуб „Традиция” на коне, които ще пресъздадат събитията отпреди 138 години. В църквата на селото ще бъде осветено знамето на четата и ще бъде раздаден курбан. И тази година сдружението и ВМРО приканват всички велосипедисти да се включат в традиционното събитие.

На следващия ден ще се проведе и велошествие за “Европейски ден без автомобили” и Деня на независимостта. В 11:30 часа групата ще потегли от съда. Шествието ще мине по маршрут ул. Александровска – Парк на Младежта – ул. Тулча – кръстовище Олимп – бул. Липник – бул Генерал Скобелев – ул. Борисова  - финал пред сградата на Община Русе.