Две русенски майки молят за помощ за децата си
Две русенски майки молят за помощ за децата си / dariknews.bg

Благотворителен концерт за две русенски деца ще се проведе утре във военния клуб (летен театър). Цената ще е 5 лева и билети ще се закупват на място. В концерта ще участват ансамбъл "Русчуклийче", Петър от "Сърца без граници”, формациите „Мираж”, „Импулс”, „Бийт Фор Фън”.

Две русенски майки изпратиха писмо до медиите, в което молят за помощ и съдействие за излекуване на децата им. Мирена Ненова е майка на 7-годишния Борис, който има диагноза хидроцефалия, поради лекарска грешка, още от самото  раждане. На 10-месечна възраст му е поставена клапа, но момчето продължава да боледува. Детето е подложено редовно на рехабилитации, но в момента състоянието му е влошено. Одобрен е за лечение в Израел, но лечението струва 50 000 евро и е непосилно за семейството.

Кремена Пенкова е майка на 15-годишния Боби, който страда от Мускулна дистрофия -Дюшен. За съжаление състоянието му се влошава всеки ден и момчето вече е в инвалидна количка. След толкова време се е открило лечение, което се състои от 3 етапа, всеки един струващ 12 000 евро. Майката полага сама грижи за Боби, безработна е и се надява на подкрепата на добри хора.

Единен дарителски номер
код на SMS: DMS BOBO
SMS на номер 17 777
Единен дарителски номер
код на SMS: DMS BORKO
SMS на номер 17 777