Две първи награди във фотоконкурса Запази духа на Русе
Две първи награди във фотоконкурса Запази духа на Русе / netinfo
Две първи награди във фотоконкурса "Запази духа на Русе"
82102
Две първи награди във фотоконкурса "Запази духа на Русе"
  • Две първи награди във фотоконкурса "Запази духа на Русе"

Две първи награди връчиха в Доходното здание, където в понеделник ечер бяха обявени резултатите от второто издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе“. Журито с председател актьора и фотограф Симеон Лютаков отличи Яна Момчилова и Иван Иванов за цялостното им представяне в конкурса.

Те си поделиха първата награда и получиха по 300 лева. В рамките на приза Яна Момчилова получи и правото да подреди самостоятелна изложба.

Втора награда от 200 лева, спечели Николай Василев за снимката „Колело“, а третото място беше присъдено на Младен Миланов, Цветина Иванова и Ивайло Ненов, които получиха по 150 лева.

В тазгодишното издание на фотоконкурса награда на журналистите беше връчена на Галина Антонова  от Русе за снимката й „Шести отдел на шесто управление на МВР- следи на осакатени души“  и Катерина Гурова за снимката „За гледка от прозореца“. Те получиха по 100 лева. Звено „Туризъм“ при ОП „Русе арт“ отличи Николай Ковачев за „Зад паравана“ и Радина Русева за „Суинг, суинг, суинг“ с по 100 лева.

След онлайн гласуване в сайта на Фондация „Русе-град на свободния дух“, Мирела Партинова спечели наградата на публиката (50 лв.), нейните снимки се харесаха на 345 души.

Следващата фотографска надпревара ще идната пролет. С какви емоции прие наградата Яна Момчилова и какви са впечатленията на председателя на журито Симеон Лютаков, чуйте в прикачения файл.