/ Деян Герговски
Две пешеходки пострадаха при пътни инциденти в Русе, съобщиха от полицията.

Двама души пострадаха при катастрофи в Русенско

На 20 ноември, около 10:45 часа на бул. "Цар Освободител", в района на разделителна ивица на кръстовището с ул. "Панайот Хитов", лек автомобил Дачия "Логан“ с русенска регистрация, управляван от 61-годишен мъж, е нарушил правилата за предимство и е причинил пътен инцидент с ранен пешеходец.

Шофьор блъсна паркирани коли и се преобърна по таван в Русе

Пострадала е 49-годишна жена. Докато е пресичала пътното платно, от ляво надясно на пешеходна пътека, тя е била блъсната от колата, която е извършвала маневра за завой.

След преглед в болница, пешеходката е освободена за домашно лечение с диагноза - контузия на таза и дясна колянна става. Пътният инцидент е документиран от екип на сектор „Пътна полиция“ - с причина - отнемане на предимство. 

Две пешеходки пострадаха при пътни инциденти в Русе

При друг случай - отново на 20 ноември около 16:10 часа на ул. "Буная", лек автомобил Ситроен "Ксантия“ с русенска регистрация, с водач на 43 години, при движение на заден ход е блъснал пешеходец, намиращ се на пътя - жена на 63 години.

Тя е била откарана в болницата и след преглед в Спешното отделение е настанена за лечение с фрактура на лява лакетна става.