/ ThinkStock/Getty Images
Двама мъже загинаха при пожари в Русенско, съобщиха от полицията.

Семейство оцеля след взрив на газова бутилка, борят се за живота им

На 14 септември в полицията в Две могили, е получен сигнал за горяща къща в село Божичен. При гасене на пожара, на около два метра от къщата, са установили силно овъглено тяло на мъж.

Двама души пострадаха при пожар, причинен от газова бутилка

По първоначална информация, живущите през летния сезон мъж на 76 г. и жена на 76 г., малко преди да бъде подаден сигнала, усетили миризма от пушек, видели пламъци в къщата и излезли извън имота. След това обаче, мъжът се е върнал обратно до къщата, по неизяснени причини, а жената го чакала на улицата.

Варненец е с тежки изгаряния след пожар заради газова бутилка

След потушаване на пожара е извършен оглед от дежурна оперативна група на МВР. Установено е, че в резултат на пожара къщата е напълно унищожена, 76-годишният мъж е починал, а жената е с изгаряния по гърба, ръцете и бедрата.

Тя е била откарана от екип на спешна помощ в УМБАЛ "Медика" в Русе, където е настанена за лечение. Причината за пожара и смъртта на мъжа, са в процес на установяване. 

При друг случай - на 15 септември в пожарната, е постъпило обаждане за пожар в апартамент в на адрес на ул. "Стрешер планина" в Русе. 

Спасиха мъж от горяща сграда

При погасяване на запалването в жилището, е установен трупът на самотно живеещия на адреса мъж на 71 г.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на МВР и е започнало разследване на причините за пожара, като е образувано досъдебно производство.