Два ТИР-а се удариха челно на Дунав мост
Два ТИР-а се удариха челно на Дунав мост / netinfo
За 4 часа трафикът на Дунав мост остана затруднен снощи, след катастрофа на два ТИР-а в района на граничния пункт. Инцидентът е станал малко преди 21 часа на самия мост, съобщи полицията. Влекач “МАН” с прикачено полуремарке навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъскал челно в друг товарен автомобил “ДАФ”. Първият ТИР е бил натоварен с 20 тона олово и е влизал в страната. Вторият тежкотоварен автомобил е превозвал пластмасови стърготини към Румъния.

След удара влекачите не са били в движение и са затруднили трафика по моста. При катастрофата няма пострадали хора. Колите управлявали 49-годишен мъж от Стралджа и 44-годишен водач от Дряново.

За освобождаване на пътя е изпратен 40-тонния кран на русенската пожарна. В района на катастрофата е била извършена временна организация на движението. Осъществена е координация с Транспортна полиция и ръководителя на ЖП-движението на гара Разпределителна, заради близостта на международната линия. Полицаи и пожарникари са изтеглили поетапно двете тежки возила от пътя. Движението е възстановено в 01.15 часа.