Два концерта в рамките на Австрийските музикални седмици в Русе
Два концерта в рамките на Австрийските музикални седмици в Русе / DarikNews

Русе отново е сред домакините на фестивала „Австрийски музикални седмици”.

Седемнайсетото издание на фестивала тази година се провежда в девет български града с 22 концерта. Два от концертите ще се проведат в Русе. Културните връзки между Австрия и България са традиционни и задълбочени, особено в областта на музиката. Фестивалът тази година протича под почетния патронаж на вицепрезидента на БългарияМаргарита Попова.  Концертното събитие в Русе ще почете НПр. Герхард Райвегер – посланик на Австрия в България.

Симфоничният оркестър на Държавна опера – Русе, под диригентството на Найден Тодоров, ще изпълни „Немски танци” от Антон фон Веберн и Франц Шуберт, Концерт за цигулка и оркестър от Дьорд Лигети и Симфония № 36 - „Линцер” от В. А. Моцарт. Солист на програма е Йоанна Каменарска – цигулка.

В Русе фестивалът се провежда със съдействието на Община Русе, като неизменна част от събитията, посветени на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 година.

Билети могат да бъдат закупени на касата на Русенската опера или на касата на Зала „Филхармония” (Дома на културата).

Вторият концерт от фестивалната програма в крайдунавския град е на австрийския ансамбъл PHACE –  на 11 април, четвъртък от 19 часа в зала „Европа” на Доходното здание. Вход – свободен.