Дунавски спомени припомня стари градски песни
Дунавски спомени припомня стари градски песни / DarikNews.bg

Десет формации за стари градски песни посреща Силистра в Единайсетото издание на Националния фестивал „Дунавски спомени” на 13 септември, съобщиха от общинската дирекция по хуманитарни дейности. Заради финансови затруднения три от поканените групи са отказали участие. Потвърдили са изпълнители от Варна, Добрич, Нови Пазар, Габрово, Горна Оряховица, Полски Тръмбеш, село Морава, Свищовско и трите силистренски вокални групи „Ретро”, „Златна есен” и „Чар”.

Тази година на сцената на площад „Свобода” ще се изявят повече млади изпълнители, което е знак за приемственост в „ретро” жанра, коментира Веселина Чернева – музикален експерт в общината. Любителите на старата градска песен ще чуят любими шлагери като „Аз имам две съседки”, „Нима не чувстваш ти”, „Ако зажалиш някой ден”, „Иска ми се да живея” и други, както и нови авторски изпълнения.

При време без валежи и силен вятър концертът ще се проведе на открито, в противен случай - ще бъде в салона на общината. Началният час е 17.00. Преди това по традиция всички участници в националния фестивал на старата градска песен „Дунавски спомени” ще поднесат цветя пред Паметника на песента в Дунавската градина на Силистра.