ДПС започна борбата за Европа от Русе
ДПС започна борбата за Европа от Русе
Мустафа Карадайъ иска промяна на управленския модел
101434
Мустафа Карадайъ иска промяна на управленския модел
Илхан Кючук
Бюрхан Абазов
  • Мустафа Карадайъ иска промяна на управленския модел
  • Илхан Кючук
  • Бюрхан Абазов
Движението за права и свободи стартира официално предизборната си кампания за предстоящите избори за Европейски парламент. Партията направи това знаково в Русе, приеман от всички като най-европесйкия град на България. Тази вече обиколката на Централния предизборен лъч за предстоящите парламентарни избори започна от Русе, където бе представена листата с кандидати за евродепутати на Движението. Стотици членове и симпатизанти на партията се събраха в Пленарна зала на Община Русе за да се срещнат, да се запознаят, и да поставят конкретни въпроси и проблеми пред хората, които след 26 май ще защитават интересите им в Европейския парламент. Сред тях бяха водачът на листата и лидер на партията Мустафа Карадайъ, досегашният евродепутат Илхан Кючук, зам.-изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Атидже Алиева-Вели,  Станислав Анастасов, Сюлейман Сюлейман, Антоанета Асенова, Гюлфие Парушева, , Синан Пехливанов, Сунай Якуб Ертен Анисова. За срещата с русенци членовете на Централното оперативно бюро Емел Етем,Йордан Цонев, Нигяр Джафер, Рамадан Аталай и много народни представители
 

зала


„Залагаме на младите, залагаме на нуждата от промяна. Европейският и България се нуждаят от промяна, но тя няма да бъде направена от тези, които създадоха проблемите. Европа има нужда от нови идеи, от нова енергия за своето развитие и най-вече да си припомни основополагащите идеи на Европейския съюз и с тези идеи да върви напред. Не с национализми и противопоставяне-не Европа на нациите, а единна и смела Европа искаме ние“. Това заяви председателят на ДПС и водач на листата с кандидати за евродепутати. Мустафа Карадайъ. Според него листата на ДПС за бъдещия европарламент може да помогне за това, защото партията има необходимите експерти и приемствеността на поколенията. „С номер 20 ние ще направим избор за промяна не само в Европа, с номер 20 на предстоящите избори ние ще направим правилната промяна в нашата Родина. Тя в пъти повече има нужда от промяна на този модел на управление. Националистите са опасно нещо. Трябва да се учим от историята“  заяви Карадайъ. Той отново отбеляза, че макар и национализма да е на мода, в европейските страни той не намира почва за управление, докато в България националистите са управляващи без това да е необходимо. Лидерът на ДПС бе категоричен, че с избора си на 26 май, ДПС ще продължи да изпълнява своята мисия, което прави от 30 години- да пази мира и стабилността в държавата.

Карадайъ



ДПС е единствената партия, която има програма за ускорено развитие на страната ни в рамките на Европейския съюз. А, за това, както отбеляза досегашният евродепутат и четвърти в новата листа Илхан Кючюк, Европа освен да ни чува трябва и да ни разбира. 12 години, след като България стана член на Европейския съюз, страната ни е най-бедна, продължаваме да бъдем на последно място във всички класации. „Искам моята страна да има средноевропейски стандарт. Да, Европа ни чува, но не се вслушва, защото в нашето управление имаме явни националисти. Затова и толкова време не сме част от Шенген. И за Еврозоната трябва да се борим всеки ден“ сподели Кючук, който смята, че Движението за права и свободи знае как да направи Европа по-добра, по-солидарна и работеща за европейските граждани. Високите позиции, които заемат евродепутатите на ДПС са доказателство за това. Като пример той посочи успешната им работа за спасяването на Кохезионната политика, която беше на път да бъде спряна през 2016 година. „Европа има нужда от енергични действия, от млади и подготвени хора, които имат смелост да променят Европейския съюз. Всички вярваме във промяната, нека бъдем част от нея,  доверете ни се, помогнете ни, с номер 20 на 26 май“ призова Илхан Кючюк стотиците събрали се членове и симпатизанти на партията събрали се в Пленарна зала на общината тази вечер.  

Кючук


Според народният представител от Русе Бюрхан Абазов, няма нещо по-нормално от това кампанията за евроизборите на ДПС да стартира именно от нашия град, защото Европа е влязла в България именно през Русе. Поколенията преди нас изградиха Европейския съюз, нашето поколение успя да включи България в Европейската общност, но дали основателите са си го представяли по този начин, запита той хората от листата. „Европейския съюз се нуждае от радикална промяна. Политиките му са абстрактни и непонятни за обикновения жител, където и да се намира той. Трябва институционална и политическа промяна, а тя не може да се извърши от старите муцуни. Тя се прави от млади, амбициозни, креативно мислещи, компетентни и иновативни хора, а листата на ДПС предлага именно такива хора“ поясни Абазов. „Ние либералите искаме Европа в която човешките права, върховенството на закона и демокрацията са еднакви за всички граждани“, добави той.

Абазов



За доброто настроение на присъстващите се в началото се погрижиха танцьорите от клуба по танци „Фламинго“,

Фламинго


а на края залата избухна с изпълненията на Есил Дюран

Есил Дюран


Чуйте в звуковите файлове какво казаха Мустафа Карадайъ, Илхан Кючук и Бюрхан Абазов