До 16-ти юни приемат документи за подпомагане на Ин витро
До 16-ти юни приемат документи за подпомагане на Ин витро / netinfo
Срокът за подаване на документи за кандидатстване по програма “Ин витро” изтича на 16 юни, съобщават от Общинския съвет. Инициативата за подпомагането е на старейшините, които приеха предложението за отпускане на средства на 15-ти май.

На всеки одобрен кандидат ще се отпуска сума до 2500 лв. срещу представяне на фактура за действително направен разход и медицински документ от специализирана клиника за предстояща процедура „ин витро”. Специализирана комисия с председател д-р Теодор Оджаков ще излезе с решение и ще уведоми одобрените за финансово подпомагане кандидати.

Изискванията към кандидатите са: удостоверение за постоянен адрес (желателно е кандидатите да са жители на Община Русе с постоянен адрес не по-малко от три години); удостоверение за семейно положение, издадено от Община Русе; медицинска документация (по изискванията на НЗОК).

Критериите за подбор са : осъществени два неуспешни опита; завършено средно образование; доход на семейството не по-малко от три минимални заплати; кандидатите не са включени за финансиране по РЗОК.

Справка и допълнителна информация – на телефон 082/881-755.