Директорът на РИОСВ Лилия Атанасова подаде оставка
Директорът на РИОСВ Лилия Атанасова подаде оставка / Дарик Русе, Искра Георгиева
Директорът на РИОСВ Лилия Атанасова подаде оставка
91363
Директорът на РИОСВ Лилия Атанасова подаде оставка
  • Директорът на РИОСВ Лилия Атанасова подаде оставка

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите Русе инж. Лилия Атанасова подаде оставка, съобщи самата тя пред медиите. Атанасова заяви, че е подала уведомлението още на 24 октомври, но….Причините, която тя сподели са : динамиката, напрежението, обществения натиск. „Отдавах цялата си енергия, работех на макс, но в един момент човек си казва-до тук съм. Искам да отделям повече време за здравето си и семейството си“, каза Лилия Атанасова.

Тя отрече към нея да е имало лични заплахи, заяви също, че не е имало натиск и оказване на влияние върху решенията й като директор. Все пак обаче досегашният директор посочи, че през последните месеци е имало няколко патови ситуации, които са повишили градуса на напрежението. В няколко населени места е имало отпуснати пари по европроекти за пречиствателни станции за отпадни води, които обаче са спрени от кметовете. Вследствие на тези решения идват проблеми и това се стоварва върху екоинспекцията, каза Атанасова. Тя посочи за пример Ситово.

Лилия Атанасова заяви, че ще се върне към научната си работа и консултантската си дейност по международни проекти. До организирането на конкурс за длъжността "директор" ще бъде временно назначен човек.