Дефиле и концерт на талантите за 24 май в Силистра
Дефиле и концерт на талантите за 24 май в Силистра / dariknews

С празнично дефиле и концерт „Талантите на Силистра” в дунавския град ще бъде честван Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Организатор е Силистренската община.

В 10.00 часа шествие от представителни групи на учебните и детски заведения, и от културните институции ще премине по централните улици на града и ще се съберат на площад „Свобода”. За първи път начело на колоната ще бъде кметът на общината Юлиян Найденов. Той е поканил и други представители на местната и държавна власт в Силистра да се присъединят към дефилето.

В 10.30 ч. ще започне тържествената церемония по издигане на българското знаме. Честта да са негови асистенти ще имат Владислав Атанасов от ПМГ, Габриела Йорданова от Общинското спортно училище и Пламена Петрова от Икономическата гимназия. Те са носители на отличия от национални състезания и конкурси. С почетно участие в церемонията са отличени и други изявени ученици.

След тържеството в голям празничен концерт ще се представят талантите на Силистра – певци, танцьори, инструменталисти, мажоретки, рецитатори.