Децата от комплекса закриха лятната програма с концерт
Децата от комплекса закриха лятната програма с концерт / снимка:КСУДС

С празничен концерт отбелязаха приключването на лятната програма  момчетата и момичетата в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Русе. Какво научиха и как се забавляваха децата, ползватели на социални услуги, както и децата от района? На първо място - различни впечатления и емоции, казват те. За едни „най-готин” е бил летният лагер в местността Керека до Мадара.

За други най-забавни са били заниманията в традиционните клубове по интереси, които се провеждат целогодишно в комплекса. В „Забавната работилница” децата изработиха различни изделия от природни материали и хартия. В любимия клуб „Бижу” те създаваха уникални бижута от мъниста. Любими са били и спортни занимания на открито и в залата на комплекса.Излетите до хиподрума, лесопарк „Липник” и интерактивните занимания на открито, свързани с нови знания за природата и околната среда – това бяха само част от заниманията в клуб „Природознание”.

Посещенията в Регионалния исторически музей – къщата „Захари Стоянов”, „Сексагинта Приста”, паметника на моряка, в Регионалната библиотека „Любен Каравелов”, запознанството с професията на стоматолога – тези и много други занимания не само обогатиха свободното време на децата, но попълниха знанията им с много нови и интересни неща и разшириха общата им култура.

За заключителния концерт в четвъртък децата се готвиха с ентусиазъм и украсиха сами залата. После подготвиха и много артистично представиха свои изпълнения на популярни в момента хитове, демонстрираха с много чувство за ритъм новите танци, усвоени в клуб „Музика и танц”, воден от професионалистите семейство Лазарови от КСТ „Приста”. Естествено празникът завърши с почерпка за всички участници и гости.