Деца от школите на Общинския център жънат успехи
Деца от школите на Общинския център жънат успехи / netinfo

Формация за модерен балет „Мираж” към Общинския детски център за пореден път се завърна с успехи от Световен шампионат по хип – хоп, брейк денс и електрик буги, провел се в град Калиш, Полша. В този международен форум се включват над 3400 участника от 34 държави, разделени в три възрастови групи.

При най-малките от 9 до 11 годишна възраст в категория „соло” Жанет Личева заема 12-то място, а Симона Димова е 56-та от над 90 състезатели. Дуетът на Жанет и Десислава Минчева в същата възрастова категория е отново на 12-то място от над 60 двойки. В групата от 12 до 15 години - Теодора Тодорова заема 12-то място, а Тереза Кръстева е 39-та за своите индивидуални изпълнения от 113 участници. Заедно Теодора и Тереза при дуетите са на 22-ро място, а Паолена Михайлова и Петя Владимирова са 28-ми от над 90 дуета. В категориите „малка група” и „формация” балет „Мираж” са съответно на 23-то място от 48 групи и 24-то място от 43 формации. При най – големите над 16 годишна възраст в категория „соло” Росица Терзийска е 22-ра от над 100 участници, а дуетът на Роси и Александра Иванова заема 61-во място от над 100 дуета. Плановете на ръководителката Наталия Томова са формация „Мираж” да участва и в Европейски шампионат по хип – хоп, брейк денс и електрик буги, който ще се проведе през месец юни догодина в холандския град Амстердам.

От детския център съобщават още за успеха на Габриела Йорданова, която взе наградата на журито за най – добро изпълнение на българска песен на VІІ-то издание на международния конкурс за изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра” в Търново.

Деца от Школата по изобразителни изкуства пък са сред наградените от Националния конкурс за детска рисунка „Мисия спасител”. 9 – годишния Живомир Николов е на второ място в първа възрастова група в категорията на участници от специализирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство. Възпитаниците на ръководителя Адриан Хрисандов са поканени да участват в официалната церемония по откриване на изложба с най-добрите творби, сред които и тази на 10 – годишния русенец Деян Дудев.