Деца от ОДЦКИ се завърнаха с награди от конкурси
Деца от ОДЦКИ се завърнаха с награди от конкурси / снимка:Община Русе

Деца от Школата по изобразителни изкуства при Общинския детски център за култура и изкуство завоюваха три призови места на национални конкурси. 7–годишната Асена Арифова от Школата по изобразителни изкуства с ръководител Маргарита Хрисандова зае трето място на V Национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”. Конкурсът се организира от Община Шумен и Общински детски комплекс. Творбата на Асена „Мадарският конник” от рисувана коприна взе призовото място в раздел „Декоративно – приложно изкуство” в първа възрастова група.

Талантливата малка художничка е носител и на второ място във втора възрастова група от Националния конкурс за детска рисунка „ПриказкиТЕ” с творбата си „Снежната кралица”. Този конкурс е организиран от Община Варна, Общински детски комплекс и Асоциация на българите по света, а темата е „Андерсенови приказки”. Асена получи от организаторите на двата конкурса грамота, диплом, приз и много предметни награди.
13–годишната Симона Владимирова Крумова е класирана на Второ място на Х Национален конкурс „Казанлъшка роза” на тема „Приказка за розата”.

Конкурсът е организиран от Националния дворец на децата, Община Казанлък и Общински детски комплекс. Рисуваната коприна „Портрет с рози” на Симона е отличена в раздел „Текстил” във втора възрастова група. Организаторите на „Казанлъшка роза” са присъдили и диплом за отлично представяне на Общински детски център за култура и изкуство и Школата по изобразителни изкуства с ръководител г-жа Хрисандова, а Симона получи диплом, медал и предметни награди. И трите национални конкурса са в календара за извънкласните и извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката.