/ РХГ
Художествена галерия-Русе получи три нови дарения от участници в изложбата Goyart International, която бе открита на 17 август. Това са творбите на художниците Тудор Шербанеску, Румъния и Буенвентура Гарсия Мартин, Испания. Тудор Шербанеску живее 8 години в Мадрид, след което се завръща в родината си.

Художествена галерия-Русе гостува със свой проект във Виена

Реализира изложби в Мадрид, Париж и Ню Йорк, участва в проектите на организация Goyart, която за последните 15 години представя над 500 изложби в повече от 25 страни. Художникът изповядва вижданията си за изкуството:

"Живописта за мен е нещо, с което съм много обвързан. Тя не е просто страст. Това е алтернативен начин на живот. Картината е свързана с моето съществуване и винаги ще бъде, до края". Една от дарените картини на Тудор Шербанеску е озаглавена "Дунав". Буенвентура Гарсия Мартин живее в Мадрид. Занимава се с фотография и сценография.

Международен арт проект на ГояАрт в русенската галерия

Неговата закачлива творба, изобразяваща Мигел де Сервантес, също постъпва като дарение във фонда на Русенската галерия. Създателите на проекта Goyart, част от който са и двамата автори, вярват в един общ свят без граници.

Дарените произведения и останалите творби на художници от Аржентина, Бразилия, Колумбия, САЩ, Венецуела и България, могат да бъдат видяни в залата на галерията до 30 август.