ДАНС ще гони длъжници на хазната
ДАНС ще гони длъжници на хазната / netinfo

Общи действия срещу данъчните нарушители предприемат служителите на ДАНС и НАП. За пръв път представители на ДАНС се включиха в     редовна работна среща на експертните екипи от Териториалната дирекция на НАП – Русе и Окръжната прокуратура. На нея ръководителите на трите институции Любомир Димитров, Огнян Басарболиев и Митко Станев уточниха координирането на съвместните им действия за неотложни мерки още в началото на установяване на данъчни нарушения, за да може да се осигурят достатъчно доказателства, годни за ревизионно или наказателно производство.

 

Служителите на ТД на ДАНС – Русе вече ще сигнализират приходната администрация за случаи от техните разработки със сериозна индикация за данъчни злоупотреби. Те ще си съдействат и  когато ревизирано или проверявано лице се укрива и не може да бъде намерено на обявения му адрес за кореспонденция.

 

В тези случаи на него ще се извършват съвместни посещения, при които инспекторите по приходите ще връчват исканията, необходими за извършване на проверки или ревизиите, както и на съставени вече данъчни документи. Експертите от ДАНС ще предоставят информация на  ТД на НАП – Русе и за установяване на доходи на български граждани, придобити  в  държави, с които България няма спогодба за избягване на двойното данъчно облагане. На срещата е било обсъдено в оперативните екипи от приходни инспектори, прокурори и експерти по национална сигурност да бъдат привлечени и служители от Митница– Русе.