Дадоха ход на дело за престъпно богатство, заведено от комисията Кушлев
Дадоха ход на дело за престъпно богатство, заведено от комисията Кушлев / netinfo
Русенския окръжен съд даде ход на делото срещу Милен Маринов - бивш служител на управление „Пътни такси и разрешителни”. Делото е второто в Русе по закона за конфискуване на имущество, придобито по престъпен начин, заведено от комисията "Кушлев".

Съдебният процес е за отнемане на ниви и постройки, собственост на 34-годишния Милен Маринов, съпругата му Галина и 66 - годишния му баща. Под възбрана са поставени 7 ниви във Ветовско за над 31 000 лева, апартамент в Русе, търсят се и 70 000 лева за дарен през 2006 г. имот. Съдебна експертиза ще установява всички доходи и разходи на семейството на Маринов от май 1990 година до края на декември 2006 година. Към обвинението е изготвена справка от 18 страници и за пътуванията на русенеца в чужбина.

Делото трябваше да стартира в началото на март, но заради процесуален пропуск – не бе призован прокурор, днес му бе даден ход. Процесът обаче бе отложен и назначени съдебни експертизи.

Бившият служител на управление „Пътни такси и разрешителни” вече е съден в Русе на пробация за вземане на подкуп на Дунав мост през юни миналата година. Тази присъда се обжалва по инстанциите.