Да помогнем на Криси!
Да помогнем на Криси! / Дарик Русе

Шестгодишният Кристиян Ивайлов Кръстев от Русе се нуждае от помощ за лечението си. Той страда от детска церебрална парализ и епилепсия. Когато Криси е на 2 г. за първи път започва рехабилитация. Благодарение на спонсори, през септември 2008г. семейството успява да заведе детето в специализирана клиника в Украйна. Посещават я още няколко пъти и се забелязва напредък във физическото и емоционално състояние на момчето.

През 2010г. Криси ходи на специализирана рехабилитация в дневен център в София и има значителен напредък в моториката на крайниците, в емоционалното и интелектуалното състояние. Миналата година пък ходи два пъти на хомеопатично лечение в Израел, чрез което са спрени напълно епилиптичните му пристъпи, спрени са и силните лекарства, които забавят умственото му развитие.

Преди година Криси започва да върви с придържане от родителите си. Бързото му израстване с около 10 сантиметра за 6 месеца обаче води до луксация на тазобедрените стави и от година насам състоянието на момчето се влошава все повече. Ако не се направи скорошна операция може да се стигне  до пълно обездвижване на краката.

Такава ортопедична операция с поставяне на специални импланти и най-вече със съответната специализирана рехабилитация за такъв вид операция може да се приложи само в чужбина. Родителите са избрали най-добрата за тази цел детска ортопедична клиника във Виена, но нямат достатъчно средства и се надяват на помощ.

Криси е едно лъчезарно и усмихнато дете, което въпреки негативните последствия иска непрекъснато да общува и има голямо желание да се движи.

Криси има открита дарителска sms линия в Български дарителски форум и  който желае може да изпрати смс с текст DMS KRISI на номер 17 777 на стойност 1,20 лева към трите мобилни оператора..

Криси има и открита дарителска разплащателна сметка в ПроКредит Банк /България/ АД:

BIC/PRCBBGSF

BGN / BG28PRCB92301026892718

EUR / BG75PRCB92301426892712

USD / BG67PRCB92301126892711