Църквата открива изложба
Църквата открива изложба / netinfo

Русенската художествена галерия ще открие изложба на православни фотографии Orthphoto 2004 - 2009. Изложбата е посветена на петгодишнината на едноименния сайт, в който са публикувани снимки от живота на Православната църква от цял свят. Сайтът е утвърден като поле на изява за любители и професионални фотографи и включва над 33 000 творби и над 2 600 потребители от 80 страни - от Корея до Кения, от Англия до Китай.
В момента в сайта има над 1000 снимки, представящи живота на Българската православна църква, 89 регистрирани потребители от България и около 1400 посещения всеки месец от страната. Има само 4 по-активни страни - Полша, Румъния, Сърбия и Русия.

Изложбата се организира от Русенска митрополия и екипа на Orthphoto за България с помощта на Програмата за финансиране на малки художествени проекти на Община Русе. Събитието ще бъде благославено от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит. Всеки желаещ ще има възможността свободно да разгледа изложбата, която ще бъде изложена в Русенската художествена галерия до 10 май. След това изложбата ще посети и другите големи градове на Русенска епархия - Разград и Попово. Откриването на експозицията е от 17.00 ч.