церемония в памет на жертвите от Геноцида над арменския народ
церемония в памет на жертвите от Геноцида над арменския народ

Вчера, в двора на арменската църква „Света Богородица“ в Русе, се проведе църковна служба и възпоменателна церемония в памет на жертвите от Геноцида над арменския народ.

На събитието присъстваха заместник-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, началникът на Регионалното управление по образованието д-р Росица Георгиева, общински съветници, представители на областна администрация, на арменската общност и други.

На Паметника на жертвите от Геноцида над арменския народ бяха поднесени и положени венци от името на областния управител Галин Григоров, кмета на Община Русе Пламен Стоилов, председателя на Общински съвет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, политически партии и обществени организации.

Отец Дирайр отслужи Света Литургия в двора на Арменската църква, а ученици рецитираха патриотични стихове. Владислав Атанасов от Регионалния исторически музей припомни важни моменти, които са част от историята на арменския народ.

В края на церемонията присъстващите запазиха минута мълчание в памет на загиналите, а събралите се граждани положиха цветя.