Чуждестранни дипломати ще уважат Фестивала на чуждестранните студенти в РУ
Чуждестранни дипломати ще уважат Фестивала на чуждестранните студенти в РУ / netinfo
Представители на 5 дипломатически служби в България и ръководители на местната власт ще уважат Фестивала на чуждестранните студенти в Русенски университет. Утре в програмата на тържеството ще участват студенти от Албания, Казахстан, Китай, Македония, Молдова, Сърбия, Турция и Украйна, които ще представят своя бит, традиции и етнокултура в духа на толерантност към различните общности.

Сред 457-те чуждестранни студенти и докторанти, обучавани в момента в Университета, са също младежи от Ирак, Русия, Румъния и Йемен. Те ще бъдат поздравени от колегите си от Студентския съвет, от Танцовия състав на висшето училище и от Клуба за спортни танци към Центъра за работа с деца в Русе.

На празника се очакват господата Цвятко Колочаковски – първи секретар и консул на Р Македония в България, Сергей Матковский – втори секретар в Посолството на Р Молдова, Зън Сиан Хон – втори секретар в Посолството на Китайската Народна Република, Виталий Пейчев – аташе по културните въпроси към Посолството на Р Украйна, Михаил Торшин, генерален консул, и Николай Хохлов, консул – в Генералното консулство на Руската федерация в Русе.